Povratak velikih Lakersa: Pred nama je ljeto koje će se pamtiti
Foto: EPA

Stvara se tim za titulu

Povratak velikih Lakersa: Pred nama je ljeto koje će se pamtiti

M. Šljivak

Jedna od najvećih NBA franšiza, Los Angeles Lakersi, spremaju ljeto za pamćenje.

Predsjednik tima, legendarni Magic Johnson, najavio je dolazak u tim dvojice superzvijezda, a američki mediji tvrde da će dres slavne franšize obući LeBron James (Cleveland) i Paul George (Oklahoma)7.

Ipak, prije njihovog dolaska, rukovodstvo tima iz Los Angelesa se mora riješiti nekih teških ugovora. Prije svega se trebaju osloboditi Loula Denga koji do 2020. godine ima ugovor na 54 miliona dolara, ali i za ovaj problem postoji rješenje.

Partner u rješenju Lakersima bi mogli biti Dallas Mavericksi. Tim iz Texasa također se nalazi u fazi renoviranja tima i građenju ekipe oko Denisa Smitha Juniora, a iz Lakersa bi im se pored Denga mogli pridružiti Julius Randle i pik prve runde drafta.

Zvaničnih pregovora između ovih ekipa nije bilo. Međutim, Amerikanci tvrde da je to najizglednija opcija, pa bismo od naredne sezone Lakerse mogli vidjeti ko jedan od najjačih timova lige.

James je već kupio imanje u Los Angelesu. On je najavio odlazak iz Clevelanda vlasniku Danu Gilbertu, a Paul George odavno sanja dres tima iz LA i njegova velika želja je da zaigra u svom gradu.

Obojica su slobodni igrači narednog ljeta i njihova odluka će biti konačna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi