Dopustio mu da ode u Španiju koliko želi zbog bolesnog sina

Tužna sudbina Davida Silve i veliko srce Pepa Guardiole

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola potvrdio je večeras kako će se fudbaler Građana David Silva vratiti u Španiju.

Silva je protekle sedmice proveo nekoliko dana u Španiji kako bi bio uz suprugu i njihovog prerano rođenog sina. Još uvijek traje borba za život njegovog djeteta i Pep je 31-godišnjem fudbaleru dozvolio da provede određeno vrijeme uz porodicu.

Ipak, sjajni veznjak se vratio u utorak u Englesku kako bi igrao meč protiv Watforda i današnji duel sa Burnleyem. Nakon odigranih mečeva on će ponovo u Španiju gdje će ponovo biti uz porodicu.

Guardiola mu je saopštio kako španski fudbaler može uzeti koliko želi slobodnih dana i ne očekuje ga u narednim utakmicama.

Silva je ove sezone postigao pet golova uz osam asistencija u 19 nastupa, ali je ova situacija promijenila njegov život. Pep Guardiola je ovim potezom pokazao da ima veliko srce i svakako da mnogi ne bi izašli u susret skupo plaćenim fudbalerima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.