Bliži nam se i žrijeb za premijerno izdanje UEFA-ine Lige nacija kada ćemo saznati protivnike Zmajeva u ovom takmičenju, a tu je i žrijeb kvalifikacionih grupa za naredno EP.

Žrijebovi, Svjetsko prvenstvo, Liga prvaka...

Pred nama je uzbudljiva godina: 10 datuma koje željno iščekuju svi ljubitelji fudbala

Već sada možemo reći da će 2018. godina biti prepuna uzbuđenja, kada je svjetski fudbal u pitanju. Poznati su i datumi odigravanja gledateljima najzanimljivijih utakmica u godini pred nama, ali i datumi koji će zanimati sve one koji vjerno prate fudbalsku reprezentaciju BiH.

Za 15-ak dana nas očekuje žrijeb za premijerno izdanje Lige nacija. Žrijeb će se održati 24. januara u Luzani, a na njemu će i Zmajevi saznati svoje protivnike u ovom takmičenju. Podsjetimo, bh. reprezentacija će se takmičiti u "Ligi B", a žrijeb grupa dočekuje u drugom šeširu zajedno sa reprezentacijama Švedske, Irske i Ukrajine.

Za Valentinovo će svi ljubitelji fudbala moći uživati u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i PSG-a, dok je 6. maja na rasporedu još jedan ligaški El Clasico.

Kraj mjeseca maja donosi i finalne utakmice evropskih klupskih takmičenja, dok su juli i juni rezervisani za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Jesen 2018. godine sa sobom donosi i početak takmičenja u Ligi nacija, dok je u decembru žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Deset najznačajinih "fudbalskih" datuma u 2018. godini:

24. januar - Žrijeb grupa za Ligu nacija
14. februar - Prvi duel Real Madrida i PSG-a u okviru osmine finala Lige prvaka
6. maj - El Clasico (Real Madrid - Barcelona)
24. maj - Finale Evropske lige
26. maj - Finale Lige prvaka
14. juni - Prva utakmica Svjetskog prvenstva
14. juli - Finale Svjetskog prvenstva
6. septembar/20. novembar - "Ligaška faza" Lige nacija
2. decembar - Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine
22. decembar - Finale Svjetskog klupskog prvenstva

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.