U veoma lošoj formi

Svi se pitaju šta se dešava s Marcelom?

Endin Čaušević

Jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu Marcelo baš i ne igra u posljednje vrijeme u najboljoj formi za Real Madrid.

Marcelo je prethodnih godina izrastao u jednog od najboljih igrača na poziciji lijevog beka, no ove sezone mu baš i ne ide. Brazilac se uklopio u sivilo igre kraljevskog kluba koji ove sezone ne pruža ni približno partije kao u prethodne dvije.

Da se Marcelo nalazi u veoma lošoj formi najbolje pokazuje statistika madridske Marce. Naime, Real Madrid je ove sezone primio čak 16 golova u La Ligi, a brazilski fudbaler je krivac za čak 40% posto primljenih golova.

Naime, Marcelo je kriv za šest golova koje je Real Madrid primio u dosadašnjem dijelu sezone, a sigurno najviše bole oni protiv Barcelone. Marca zamjera Marcelu da je previše ofanzivan, te da zbog toga često "ispada" u kontrama protivničkih ekipa. Mnogi su poručili Zinedineu Zidaneu da je možda vrijeme da Marcelo ostane nekoliko mečeva na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.