Pred nama je uzbudljiva godina: 10 datuma koje željno iščekuju svi ljubitelji fudbala
Bliži nam se i žrijeb za premijerno izdanje UEFA-ine Lige nacija kada ćemo saznati protivnike Zmajeva u ovom takmičenju, a tu je i žrijeb kvalifikacionih grupa za naredno EP.

Žrijebovi, Svjetsko prvenstvo, Liga prvaka...

Pred nama je uzbudljiva godina: 10 datuma koje željno iščekuju svi ljubitelji fudbala

Već sada možemo reći da će 2018. godina biti prepuna uzbuđenja, kada je svjetski fudbal u pitanju. Poznati su i datumi odigravanja gledateljima najzanimljivijih utakmica u godini pred nama, ali i datumi koji će zanimati sve one koji vjerno prate fudbalsku reprezentaciju BiH.

Za 15-ak dana nas očekuje žrijeb za premijerno izdanje Lige nacija. Žrijeb će se održati 24. januara u Luzani, a na njemu će i Zmajevi saznati svoje protivnike u ovom takmičenju. Podsjetimo, bh. reprezentacija će se takmičiti u "Ligi B", a žrijeb grupa dočekuje u drugom šeširu zajedno sa reprezentacijama Švedske, Irske i Ukrajine.

Za Valentinovo će svi ljubitelji fudbala moći uživati u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i PSG-a, dok je 6. maja na rasporedu još jedan ligaški El Clasico.

Kraj mjeseca maja donosi i finalne utakmice evropskih klupskih takmičenja, dok su juli i juni rezervisani za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Jesen 2018. godine sa sobom donosi i početak takmičenja u Ligi nacija, dok je u decembru žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Deset najznačajinih "fudbalskih" datuma u 2018. godini:

24. januar - Žrijeb grupa za Ligu nacija
14. februar - Prvi duel Real Madrida i PSG-a u okviru osmine finala Lige prvaka
6. maj - El Clasico (Real Madrid - Barcelona)
24. maj - Finale Evropske lige
26. maj - Finale Lige prvaka
14. juni - Prva utakmica Svjetskog prvenstva
14. juli - Finale Svjetskog prvenstva
6. septembar/20. novembar - "Ligaška faza" Lige nacija
2. decembar - Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine
22. decembar - Finale Svjetskog klupskog prvenstva

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanel Orucevic
Zar nije zrijeb za ep isto 24 jan a finale lige prvaka subota 27 maj nemoze nikako biti petak pogresno pisete.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi