Baka se dotakao i situacije oko Marijana Ćavara, koji će trenirati odvojeno od ekipe.

Trener Zrinjski o početku priprema

Slišković: Ukoliko nam ostane ovaj kadar, ne vjerujem da ćemo tražiti nove igrače

Nakon što je s članovima stručnog stožera i uprave obavio prozviku igrača, Blaž Slišković je okupljenim pripadnicima sedme sile odgovorio na nekoliko pitanja koja su prisutne najviše interesirala

"Evo, imali smo kratko upoznavanje s našim novim igračima. Mišljenja smo da svi oni zaslužuju da budu članovi prvaka Bosne i Hercegovine a na njima je da to povjerenje opravdaju. Na maloprijašnjem sastanku napomenuto im je da budu svjesni, s obzirom na naše ambicije, gdje i u kakav klub dolaze. Zna se da su naše želje isključivo vezane za obranu naslova prvaka. Vjerujemo da će oni iskoristit sve prigode koje im budu pružene tijekom priprema, u kojim ćemo odigrati 7 ili 8 pripremnih utakmica. Bit će i vremena i mjesta, pogotovo za igrače koji su došli, da pokažu zašto su tu. Uz ove 'stare' igrače, mislim da sada imamo sjajan igrački kadar i da smo u stanju, ako bude potrebno, opet se do zadnjeg kola boriti za prvo mjesto. Vjerujem da će svi oni dati svoj maksimum i ugraditi sebe u naš eventualni uspjeh", rekao je Slišković, te dodao:

"Pred nama su teške pripreme, dug period je pred nama i upravo će sav rezultat ovisiti o tome kako ćemo se pripremiti za predstojeći nastavak prvenstva. Vjerujem da su momci željni treninga, rada i dokazivanja nakon ove malo duže pauze i da će sav trud koji ulože imati odjeka u naporima i utakmicama pred nama".

Na pitanje o igračima, konkretno Ačimoviću, Miketeku i Blajiću koji su došli s posudbi Slišković je rekao slijedeće:

"Napravili smo spisak od nekoliko igrača koji će u ovom trenutku raditi odvojeno, tj. po posebnom programu. Iz raznih razloga na tom spisku su i Miketek, Blajić, Lučić, Katanec te Marijan Ćavar. Ačimović će raditi s prvom ekipom pošto iskreno,nemam uvid u njegove mogućnosti pa želim kroz ove pripreme da vidim o kakvom igraču se radi. Od ovih nabrojanih igrača, moguće je da neki napuste klub, a da neki budu vraćeni u kadar prve ekipe, ovisno o situaciji".

Upitan da li su igrači koji su stigli i konačno zatvorili spisak eventualnih dolazaka i da li su oni rješenje igračke križaljke pod Bijelim Brijegom, od popularnog Bake čuli smo slijedeće :

"Postoje raznorazne kalkulacije i mogućnosti vezane za neke naše igrače. Tu prvenstveno mislim na Kataneca, Bilbiju i Jakovljevića za koje klub ima konkretne ponude i koje su još u procesu, tako da ovisno o tome koga ćemo izgubiti od njih, tako ćemo se i ponašati jer prelazni rok traje do 8.02. i imamo i vremena i prostora za pravovremenu reakciju. Ukoliko bi kadar ostao ovakav kakav je u ovom trenutku, ne vjerujem da ćemo tražiti još nešto novo, osim možda na poziciji ofanzivnog veznog, dakle na poziciji Bilbije, jer još nemamo adekvatnu zamjenu za njega u slučaju, ne daj Bože, neke ozljede ili nekog drugog razloga koji bi ga mogao odvojiti od terena".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se Slišković i situacije s mladim Ćavarom, te ponudama koje ima mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Rekli smo već, on će trenirati odvojeno, za svoje dobro. Nitko ne zna kako će se razvijati situacija oko njegovog odlaska ili ostanka, tako da ga sad ne možemo isforsirati u prvoj momčadi i da se dogodi da nekom drugom uzima mjesto, pa da nam ode za pet dana. Dok se ne riješi situacija oko njegovog odlaska ili ostanka, Ćavar će trenirati s ovom drugom grupom", završio je strateg Plemića prvo obraćanje medijima u 2018. godini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.