Foto: EPA

Španski mediji tvrde

Potpuno rasulo u Realu: Većina je protiv Cristiana

Midhat Šljivak

Madridski Real ove sezone nije sjena ekipe koja je u prošloj sezoni osvojila apsolutno sve. Kraljevi su daleko od odbrane titule prvaka Španije i kako igraju teško da će odbraniti naslov najboljeg tima Evrope.

Već mjesecima unazad se priča o lošim odnosima unutar ekipe. Navodno, postoje dva klana koja predvode Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos, a španski Diario Gol tvrdi kako su Portugalcu saigrači okrenuli leđa nakon meča sa Celtom u Vigu (2:2).

Navodno, petorica saigrača su odluča da potpuno okrenu leđa Ronaldu. Pored Sergija Ramosa, koji se smatra vođom grupe, sa njim ništa više ne žele imati Marco Asensio, Isco, Lucas Vazquez i Dani Ceballos.

Španci tvrde kako oni ne žele više da trpe Ronaldov egoizam. Ne žele imati ništa sa njim i nemaju namjeru da se vraćaju na staro i da trpe njegovu samovolju. Od radnije je i većina drugih igrača razočarana načinom na koji se ponaša najbolji fudbaler svijeta i gotovo da niko nije u dobrim odnosima sa njim.

Cristiano je ove sezone u očiglednoj krizi. Igra veoma slabo i u dosadašnjem dijelu sezone je postigao samo četiri pogotka u La Ligi. Zbog toga i tim tone sve dublje i trenutno su Kraljevi tek četvrti sa 32 boda, 16 manje od vodeće Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.