Dolazi iz Zaboka

Smajlagić prešao u Zrinjski

Sven Smajlagić novi je košarkaš HKK Zrinjski.

Smajlagić u Zrinjski dolazi iz Zaboka gdje je došao iz grčkog drugoligaša Psyhika. U Grčkoj je u prosjeku bilježio 15,4 koševa te 5,8 skokova po utakmici.

Prije epizode u Grčkoj bio je također igrač Zaboka gdje je u 12 ligaških utakmica bilježio impresivne brojke: (20.6 ppg,6.7 rpg i 3.1 apg). Dvadesetsedmogodišnji šuter je sezonu prije prvoveo u Zapruđu (26.2 ppg), Šenčuru (11.1 ppg i 3.3 rpg) i Zagrebu.

Smajlagić je osim Zapruđa, Šenčura i Zagreba nastupao za Cibonu, Nitru, Bansku Bystricu, Iskru Svit, sarajevsku Bosnu, kašetlansku Ribolu i Hermes Analiticu.

Sven je sin proslavljenog hrvatskog rukometnog stručnjaka Irfana Smajlagića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.