Zrinjski demolirao Mladost, ozljeda Princa

Plemići ubjedljivi

Zrinjski demolirao Mladost, ozljeda Princa

Pravu igru mačke i miša vidjeli smo u susretu 13. kola košarkaškog prvenstva BiH. Košarkaši HKK Zrinjskog demolirali su ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada. Konačnih 90:57 i više nego dovoljno, samo za sebe, govori o onom što se zbivalo na parketu mostarske dvorane Bijeli Brijeg. Mostarci su preboljeli težak poraz od prije dva dana kada ih je u sklopu ABA 2 lige deklasirala sarajevska Bosna.

Pet košarkaša Zrinjskog postiglo je 10 i više poena, a priliku su dobili i igrači koji nisu u prvom planu trenera Vlašića. Mrlju na ovaj susret bacila je ozljeda kapetana Princa nakon faula Milanovića. U pitanju je kako saznajemo ozljeda zgloba, a ponajbolji igrač Zrinjskog je odmah odveden na rendgen poslije kojeg će se znati nešto više o njegovoj ozljedi. Ramljak sa 18 i Ljujić najbolji u Zrinjskom, Princ sa 13 poena i 9 asista sjajno razigravao momčad do ozljede. Kod gostiju su skoro sve poene postigla četiri košarkaša. Aleksić, Kočović, Milanović i Knežević bili su premalo za bilo šta od gostiju u ovom susretu.

Zrinjski: Igrutinović 7, Kuzman 2, Princ 13, Sokolović 3, Golemac, Demić 15, Ramljak 18, Barać, Šamadan 3, Miličević 13, Ljujić 16.

Mladost: D.Aleksić, Jović, V.Aleksić 13, Kočović 12, Mijović 6, Jocić, Radivojević 2, Ljuboja, Milanović 12, Srdić, Knežević 12, Hukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi