Sjajni bek Bosne Royal nakon trijumfa nad Zrinjskim

Knežević: Ne treba da "letimo", ovo je tek početak

KK Bosna Royal je u okviru 13. kola Druge ABA lige savladala ekipu Zrinjskog sa ubjedljivih 80:59. Jedan od junaka velike pobjede Studenata je bio i Draško Knežević, košarkaš koji je u prošloj sezoni branio boje upravo Plemića.

Knežević je utakmicu završio sa 16 poena na svom kontu, a nakon velike pobjede svoje ekipe govorio je za SportSport.ba.

"Kada se pogleda rezultat izgleda da je bilo lako, međutim Zrinjski igra u vrhunskoj formi, igra odličnu košarku. Danas ih, ipak, nije išao šut, a mi smo svoje šuteve iskoristili. Borili smo se u odbrani, igrali smo jako. Dali smo sve od sebe i na kraju uspjeli slaviti", prokomentarisao je visoku pobjedu ekipe Knežević, pa nastavio:

"Ipak, ne treba da se 'dižemo', da 'letimo'. Ovo je tek početak, treba da nastavimo raditi na pravi način. Idemo utakmicu po utakmicu. Ekipi Zrinjskog želim su sreću u nastavku takmičenja."

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Inače, Bosna je odigrala furiozno u prvom poluvremenu. Činilo se da Studenti pogađaju gotovo sve, a zahvaljujući devet trojki u prvih 20 minuta Bosna je i stigla do visoke predosti. Ipak, Knežević ističe da za večerašnju pobjedu presudna bila igra u odbrani i zalaganje.

"Mislim da je presudila naša odbrana. Borili smo se, igrali kao jedan i ginuli jedan za drugoga. Mislim da je to bio ključ naše pobjede", dodao je na kraju sjajni bek šuter Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi