Foto: NK Široki Brijeg

Plavo-bijeli u Istri od 28. januara

Rudar i Budafoki prvi protivnici Širokog Brijega u Istri

NK Široki Brijeg će u sklopu priprema za drugi dio sezone nastupiti na Istria Winter kupu u Hrvatskoj.

Širokobriježani u Hrvatsku putuju 28. januara, a na pomenutom turniru će igrati u skupini A sa slovenačkim prvoligašem Rudarom iz Velenja i mađarskim drugoligašem Budafokijem.

Prva utakmica će biti odigrana 30. januara (15:00 sati) u Umagu protiv Rudara, dok je druga sa mađarskim klubom na rasporedu 1. februara, također s početkom u 15:00 sati.

U skupini „B“ igrat će Krupa, mađarski Gyrmot, koji brani titulu pobjednika i domaćin Novigrad. Utakmice za peto i treće mjesto na rasporedu su u subotu, 3. februara u Novigradu od 11, odnosno 15 sati, a finale osmog izdanja ovog turnira na rasporedu je u nedjelju, 4. februara (15 sati) u Novigradu ili Rovinju.

Širokom Brijegu će ovo biti četvrto sudjelovanje na Istria Winter kupu. „Plavo-bijeli“ su 2013. bili četvrti, godinu dana kasnije treći te prošle godine drugi nakon što su u finalu poraženi na jedanaesterce 6:7 (2:2) od Gyrmota.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije polaska u Istru Široki Brijeg će 27. januara imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci), a uz tri utakmice na turniru u Istri će još igrati (7. februara) i protiv Celja, trenutačno petoplasirane momčadi u Prvoj ligi Slovenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.