Asensio napušta Kraljeve?

Hazardov dolazak znači i odlazak zvijezde u Manchester United?

Endin Čaušević, foto: EPA

Marco Asensio jedan je od najtalentovanijih španskih fudbalera, a svojim igrama oduševio je prošle sezone fudbalski svijet.

Asensio je pokazao da se radi o sjajnom fudbaleru, no u dosadašnjem dijelu sezone baš se i nije naigrao u dresu kraljevskog kluba. Španski fudbaler bi na kraju ove sezone mogao napustiti Real Madrid, a njegov status u klubu ovisi o tome da li će Eden Hazard na ljeto stići na Santiago Bernabeu.

Belgijanac još uvijek nije produžio ugovor sa Chelseajem, a mnogi smatraju da će Hazard od naredne sezone biti stanovnik Madrida. Florentino Perez ne krije želju da bi volio vidjeti ovog igrača u dresu Reala, te će sigurno pokušati sve kako bi ga doveo u ljetnom prelaznom roku.

No, eventualni dolazak Hazarda će sigurno značiti i neke odlaske s Bernabeua. Prema pisanju španskih medija Perez je spreman prodati Asensija jer se dolaskom Hazarda ne bi uklapao u taktiku ovog kluba.

Rasplet situacije spremno čeka Manchester United koji bi rado želio dovesti Asensija. Jose Mourinho je u nekoliko navrata izjavio da se radi o sjajnom igraču i čini se da je Asensio jedna od najvećih želja Crvenih đavola za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.