Owen: Plakao sam od kuće do aerodroma, a pogledajte danas slike Coutinha

Nije to isto...

Owen: Plakao sam od kuće do aerodroma, a pogledajte danas slike Coutinha

Edmir Škorić

Michael Owen nije mogao sakriti suze nakon što je krenuo put Real Madrida.

Ne, nisu to bile suze radosnice koliko god je tada bila velika stvar potpisati za Real Madrid, već je Owenu teško padalo to što napušta svoj Anfield. Bio je u velikoj dilemi kada je stigao poziv Reala, dugo se nećkao i na kraju je prihvatio poziv Kraljeva, čiji je član postao 2004. godine.

"Kada me Real tražio 2004. ogdine, osjećao sam se polasklan i razmišljao sam o tome da igram sa Zidaneom, Raulom, Carlosom, Ronaldom i Figom, ali drugi dio mene je bio tužan. Odlučio sam ipak da moram da idem, ali plakao sam od kuće do aerodroma. Jedan dio mene nikada nije htio da ode iz Liverpoola", kazao je Owen.

Osvrnuo se Owen i na odlazak Philippea Coutinha u Barcelonu, koji je također prethodno bio član Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sudeći po slikama Philippea Coutinha na putu za Barcelonu prošle sedmice, nije osjećao to što sam ja tada osjećao. Činilo se kao da bježi iz utopije. Naravno, to je razlika za igrače iz Južne Amerike, koji žele da igraju u Barceloni ili Real Madridu i to je vrhunac u njihovim karijerama. Koliko god smo razočarani jer je Coutinho napustio Liverpool, ipak je to osjećaj realnosti", komentarisao je bivši igrač engleske reprezentacije, Liverpoola i Reala, Newcastlea te Manchester Uniteda.

Owen je u dresu Reala odigrao 36 mečeva i dao je 13 golova, dok je prethodno član Liverpoola bio od 1996. do 2004. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi