Balkanski derbi pripao Makedoncima

Makedonija savladala Crnu Goru i izbila na prvo mjesto

Večeras je u Zagrebu odigran balkanski derbi grupe C, u kojem je Makedonija savladala Crnu Goru rezultatom 29:28.

Prvo poluvrijeme donijelo je vrlo neizvjestan meč u kojem su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu. Češće je u prednosti bila Crna Gora koja je u jednom trenutku imala maksimalnih +3 (8:5), a na odmor je otišla s minimalnom prednošću 16:15.

Nastavak utakmice je donio mnogo bolju igru Makedonije, koja je brzo preokrenula rezultat u svoju korist. Imali su Makedonci u dva navrata +4, a na kraju su slavili sa jednim golom razlike.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Makedonija je izbila na prvo mjesto u grupi C i ostaje da se vidi koliko će bodova prenijeti u drugi krug. S druge strane, Crnoj Gori je ovo bio drugi poraz, ali će u posljednjem kolu protiv Slovenije imati priliku da se domogne treće pozicije koja vodi dalje.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Filip Kuzmanovski sa pet pogodaka, dok su Kiril Lazarov, Filip Mirkulovski i Dejan Manaskov dodali po četiri. Crnu Goru je predvodio Stevan Čavor sa šest golova, dok je Stevan Vujović postigao jedan gol manje.

Datum i vrijeme odigravanja 15.1.2018., Zagreb
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca /
Sudije Fonseca R. (Por), Santos D. (Por)
Isključenja /
Makedonija Crna Gora
29 28
Rezultat na poluvremenu
15 16
Score box
Kuzmanovski  5 Čavor  6
K. Lazarov  4 S. Vujović  5
Mirkulovski  4 Grbović  4
Manaskov  4 M. Vujović  3
Taleski  3 Božović  3
F. Lazarov  3 Ševaljević  3
Peshevski  2 Anđelić  2
Trener
Raul Gonzalez Dragan Đukić
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.