Španija "pregazila" Češku, sjajan meč Makedonije i Slovenije

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj

Španija "pregazila" Češku, sjajan meč Makedonije i Slovenije

Rukometna reprezentacija Makedonije je savladala Sloveniju u utakmici prvog kola grupne faze (Grupa C) Evropskog prvenstva rezultatom 25:24.

Ove dvije selekcije su odigrale izuzetno zanimljivu utakmicu koja je riješena u dramatičnoj završnici. Slovenija je bila nešto bolja na otvaranju susreta u Zagrebu te je u prvom poluvremenu nekoliko puta imala 2-3 gola prednosti.

Ipak, Makedonci uspijevaju držati priključak i uzvratiti, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 11:11.

Do kraja je bilo izuzetno naizivjesno, a junak Makedonaca je bio Lazarov koji je postigao gol vrijedan pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji je bio Manaskov koji je postigao osam golova, dok je Kiril Lazarov postigao jedan manje.
Kod Slovenije je najraspoloženiji bio Mlakar sa četiri gola, dok su po tri postigli Cingesar, Jancm Zarabec i Blagotinšek.

Kada je u pitanju Grupa D snage su odmjerili Danska i Mađarska, te Španija i Češka.

Španija je "razmontirala" Mađarsku sa 32:15, u susretu u kojem ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje pobjede "Crvene furiije".

Španci su u svojim redovima imali nekoliko raspoloženih pojedinaca, pa su tako po pet golova postigli Valero Rivera, Raul Entrerrios i Ferran Sole, dok su po tri dodali Balague i Canellas.
Reprezentaciju Češke je predvodio Stanislav Kasparek.

Reprezentacije Danske i Mađarske su odigrale nešto zanimljiviji meč, ali su, svejedno, Danci slavili sigurnu pobjedu rezultatom 32:25.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mađari su uspijevali držati priključak u prvom dijelu, pa se tako na odmor otišlo rezultatom 14:12 u korist favorizovanih Danaca.

Ipak, selekcija Danske u drugom dijelu rješava sve dileme oko pobjednika i slavi sigurnu pobjedu.
Reprezentaciju Danske je predvodio Rasmus Schmidt sa sedam golova, dok je jedan manje postigao Michael Nielsen.
Kada su u pitanju Mađari, pet golova je postigao Mate Lekai, četiri je dodao Donat Bartok, dok su po tri gola postigli Schuch, Balogh i Bodo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi