Foto: Twitter/ABA liga

ABA liga, 16. kolo

Zadar nakon sjajne treće dionice savladao FMP

Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić ugostio ekipu FMP-a u utakmici 16. kola ABA lige i stigao do bitne pobjede rezultatom 83:77.

FMP je, međutim, puno bolje otvorio susret, te je već polovinom prve dionice stigao do plus 12. Ipak, domaći uspijevaju smanjiti prednost FMP-a do kraja prve četvrtine koja je okončana vodstvom gostiju od 22:25.

Zadrani u drugoj četvrtini uspijevaju i povesti, ali FMP ubrzo vraća prednost i na odmor odlazi sa plus tri (41:44).

Međutim, Zadar puno bolje igra u drugom poluvremeni i u trećoj četvrtini stiže do dvocifrene prednosti, a u zadnjem periodu prednost domaćih ide i do plus 15.
FMP se pokušao vratiti u utakmicu, a iako su gosti do kraja drastično smanjili zaostatak nisu uspjeli doći do preokreta.

Ekipu Zadra je predvodio Ivanov sa 18 poena, dok je Luka Božić postigao jedan poen manje. Kada je u pitanju FMP, Filip Čović je postigao 17, dok je Nenadić dodao 15 peona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.