FMP bolji od Partizana
Foto: ABA

ABA liga

FMP bolji od Partizana

M. Šljivak

Košarkaši FMP-a pobijedio je Partizan 83:71 u 14. kolu ABA lige.

Dobro su domaći ušli u utakmicu. Poveli su sa 9:4, ali se Partizan brzo oporavio i preokrenuo rezultat. Međutim, nakon deset minuta igre rezultat je bio neriješen (17:17) baš i kao nakon prvog poluvremena (41:41) u kojem su crno-bijeli imali prednost gotovo cijelim tokom.

Nastavak meča donosi mnogo bolju igru FMP-a. Domaći košarkaši su uspjeli da potpuno preuzmu utakmicu na svoju stranu, a nakon 30 minuta igre stekli su šest poena prednosti 68:62.

Nije Partizan ništa uspio napraviti u završnih deset minuta. Prednost FMP-a je dodatno povećala i domaći su slavili pobjedu od 12 poena razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marko Jeremić je u pobjedničkom sastavu ubacio 14 poena, 13 je dodao Apić, dok je Andrić kod Partizana ubacio 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi