Veličković i Williams-Goss odveli Partizan do pobjede nad Zadrom
Foto: Twitter/KK Partizan NIS

ABA liga, 15. kolo

Veličković i Williams-Goss odveli Partizan do pobjede nad Zadrom

Partizan je nakon dva vezana poraza u ABA ligi danas na svom parketu uspio upisati pobjedu nad Zadrom rezultatom 95:87.

Prvo poluvrijeme je donijelo veoma neizvijesnu utakmicu. Dvije ekipe su se više puta smjenjivale u vodstvu, a najveću prednost je imao Partizan i to plus četiri polovinom druge četvrtine.

Zadar je, međutim, uspio riješiti prvo poluvrijeme u svoju korist, pa se na odmor otišlo prednošću gostiju od plus 3 (38:41).

Ipak, početak treće četvrtine donosi sjajnu igru Partizana, koji predvođen raspoloženim Williams-Gossom stiže do plus 19 pred kraj ovog perioda.

Iako je prednost Partizana iznosila 20 poena početkom četvrte četvrtine, Bostic i društvo uspijevaju smanjiti deficit Zadra na svega minus 6 nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Međutim, iako je Zadar imao priliku uvesti susret u neizvjesnu završnicu, košarkaši Partizana su ostali staloženi, te su na kraju uspjeli slaviti pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Williams-Goss sa 22 poena, dok je sjajnu partiju pružio i Novica Veličković koji je susret završio sa 18 poena na svom kontu.
Kada je ekipa Zadra u pitanju briljirao je Joshua Bostic koji je ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi