Oglasio se sportski direktor

U Dortmundu bijesni na Wengera nakon izjave o Aubameyangu

Uprava Borussije Dortmund bijesna je na trenera Arsenala Arsena Wengera nakon onoga što je rekao na konferenciji za novinare o njihovom fudbaleru Pierre-Emerick Aubameyangu.

Wenger je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će se, ponekad nedisciplinovani Aubameyang, prilagoditi na način rada u Arsenalu, a to je izazvalo bijes sportskog direktora Dortmunda.

Michael Zorc je poručio Wengeru da vodi brigu o svojim, a ne o njegovim igračima.

"Mislimo da je veoma neprofesionalno na ovakav način govoriti o igraču koji igra za drugi tim. Nema nikakvih kontakata sa Arsenalom. Pretpostavljamo da Wenger ima dovoljno razloga za zabrinutost kada su u pitanju partije njegovih igrača", rekao je Zorc.

Čini se da ipak transfer Aubameyanga na Emirates nije ni blizu završen, a veliko je pitanje da li će, nakon ove izjave Zorca, uopšte biti pregovora između dva kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.