Wenger otklonio dileme gdje će završiti Sanchez

Francuzu dosta cijele sage

Wenger otklonio dileme gdje će završiti Sanchez

Menadžer londonskog Arsenala Arsene Wenger priznao je da je transfer Alexisa Sancheza samo pitanje dana.

Čileanskom napadaču na kraju sezone ističe ugovor, pa su Topnici prisiljeni prodati ga ove zime kako Sanchez ne bi napustio klub bez odštete. Najveći interes za njegovim uslugama pokazao je Manchester United, a da je transfer pred realizacijom potvrdio je i Wenger.

"Mediji su o tome već dosta pisali, tako da nemam što dodati. Možda se dogodi, iako može se i ne dogoditi. Ako se ne dogodi, igrat će za nas u subotu. Radim u ovom poslu već 30 godina i znam da sve može propasti u posljednjoj minuti. Te stvari nisu zagarantovane. Ali, da ide u tom smjeru - ide i vjerovatno će se dogoditi", kazao je Wenger.

Očekuje se, također, da u suprotnom smjeru dođe armenski fudbaler Henrikh Mhkitaryan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Postoji ta mogućnost jer mi se on dopada kao igrač. Mnogo puta smo igrali protiv njega dok je još bio u Dortmundu. Uvijek mi se dopadao", priznao je otvoreni Wenger.

Manchester United navodno Sanchez nudi sedmično 350 hiljada funti, čime bi postao najplaćeniji igrač lige, a cijeli transfer bi trebao koštati 40 miliona eura obzirom da Čileancu ističe ugovor na ljeto.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi