Foto: EPA

Juventus želi Poljaka

Ljeto donosi veliko iskušenje za Lewandowskog

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (29) mogao bi na kraju sezone napustiti redove minhenskog Bayerna.

Karijeru bi 29-godišnji napadač mogao nastaviti u Italiji, tačnije u redovima aktuelnog prvaka Juventusa, koji pokazuje veliki interes za dovođenje Poljaka.

Tuttosport tvrdi da je Stara dama ozbiljna u namjeri da dovede Lewu. Pokušaće ga angažovati narednog ljeta i navodno su spremili ogroman novac kako bi poljski napadač obukao dres Stare dame.

Međutim, nije Juve jedini koji želi Lewandowskog. On se odavno povezuje sa Chelseajem i Real Madridom. I ove ekipe su najavile kako će ga pokušati dovesti narednog ljeta i svakako da će sjajni fudbaler Bayerna biti pred velikim iskušenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lewandowski je ve član bavarskog velikana postao 2014. godine. Stigao je kao slobodan igrač iz Borussije Dortmund, a ugovorom sa Bayernom je vezan do 2021. godine.

Njegova cijena na tržištu trenutno je 80 miliona eura, a u protekle tri i po sezone Lewa je postigao čak 131 gol u 173 nastupa za tim iz Minhena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.