Foto: Twitter/BBC Sport

Wilson nemoćan u finalu

Mark Allen osvojio Masters u Londonu

Mark Allen je savladao Kyrena Wilsona rezultatom 10:7 u finalu Mastersa u Londonu i tako postao prvi igrač iz Sjeverne Irske koji je osvojio ovaj turnir još od 1987. godine kada je to pošlo za rukom Dennisu Tayloru.

Finalni okršaj Mastersa je donio "čvrstu" borbu sve do 11. frejma kada Allen pravi brejk od 73 poena i dolazi do vodstva od 6:5.

U narednom frejmu Allen osvaja 119 poena i stiže do 7:5, da bi i sljedeći frejm riješio u svoju korist i došao do vodstva od 8:5.

Wilson se, potom, budi i uspijeva smanjiti rezultat na 8:7, ali Allen ubrzo odgovara, pravi dva brejka, od 69 i 71 bod, i u konačnici slavi pobjedu.

Mark Allen je osim prestižne titule stigao i do bogate nagrade u iznosu od 200.000 funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.