PTC Finale: Allen i Walden u borbi za trofej

Odigrani polufinalni mečevi

PTC Finale: Allen i Walden u borbi za trofej

Adnan Beganović

U finalu Ladbrokes Players Championship Grand Finala igrat će Mark Allen i Ricky Walden.

Juče su odigrani polufinalni mečevi Ladbrokes Players Championship Grand Finala u kojima je viđen dobar snooker.

Ricky Walden je u polufinalu nadigrao Barryja Hawkinsa rezultatom 6:3 po frameovima, a na meču su viđena dva trocifrena breaka, po jedan na obje strane.

Walden je mnogo bolje otvorio meč i nakon pet frameova imao je vodstvo 4:1. Hawkins je uspio smanjiti na 4:2, no nije meč odveo u neizvjesnost, pa je Walden na kraju slavio rezultatom 6:3.

U drugom polufinalnom meču bilo je nešto više uzbuđenje, a Allen je rezultatom 6:4 savladao Shauna Murphyja, koji je na samom otvaranju imao prednost 3:1. Vodio je Murphy i 4:2, ali posljednja četiri framea dobio je Allen i na kraju se zasluženo našao u finalu. Na meču je napravljen samo jedan trocifreni break i to od strane Allena (134).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi