PTC Finale: Allenu trofej i 100.000 funti

U finalu bolji od Rickyja Waldena

PTC Finale: Allenu trofej i 100.000 funti

Adnan Beganović

Mark Allen osvojio je pehar na ranbirajućem snnoker turniru Ladbrokes Players Championship Grand Final.

U finalnom meču Allen je bio bolji od Rickyja Waldena. Slavio je Allen rezultatom 10:6 po frameovima, a poečtak meča nije nagovještavao njegov trijumf.

Walden je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 3:1, ali nakon toga probudio se Allen. Do kraja prve sesije osvojio je pet frameova, te je na odmor otišao sa prednošću 6:3.

Kako je završila prva, tako je počela i druga sesija. Allen je osvojio prvi frame i otišao je na 7:3 i u tim momentima se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Međutim, Walden nije mislio tako. Sjajnom igrom osvaja naredna tri framea (7:6) i meč vraća u neizvjesnot. Ali, sama završnica pripada Allenu koji je na kraju zasluženo slavio rezultatom 10:6.

Allen je tako stigao do trećeg trofeja na rangirajućim turnirima, a za pobjedu je inkasirao 100.000 funti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi