Brazilcu već "dosadilo" u Paris Saint-Germainu

Neymar želi u Real Madrid, spreman je i na manja primanja

Već neko vrijeme se špekuliše da bi Neymar u budućnosti volio zaigrati za Real Madrid, a mnogi smatraju da bi on uskoro mogao realizovati transfer u kraljevski klub iako je tek proteklog ljeta stigao u PSG.

Međutim, čini se da bi u ovakvim špekulacijama moglo biti i nešto istine s obzirom da je danas francuski L'Equipe saopštio da "osobe bliske Brazilcu" tvrde da je on već donio odluku da napusti Pariz i zaputi se ka prijestolnici Španije.

A da Neymar žarko želi napustiti PSG govori i činjenica da je, prema izvorima L'Equipea, spreman pristati i na mnogo manja primanja u Realu samo kako bi došlo di realizacije transfera.

Neymar trenutno u PSG-u zarađuje oko 38 miliona eura, te je drugi najplaćeniji igrač na svijetu (poslije Lionela Messija). I on sam je svjestan da bi morao pristati na drastično smanjenje plate u Real Madridu, s obzirom da najplaćeniji igrač Kraljeva, Cristiano Ronaldo, zarađuje "samo" 21 milion eura po sezoni.

Iako u PSG-u sigrno ne misle tako lako pustiti Neymara, već neko vrijeme se špekuliše da je on velika želja predsjednika Reala Florentina Pereza, a španski Sport saopštava da bi Kraljevi već na ljeto mogli pokušati sa realizacijom transfera nekadašnjeg fudbalera Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je u posljednje vrijeme zaradio oko 130 miliona eura od prodaje Danila, Mariana i Morate, ali i sam Perez je svjestan da će mu biti potrebno barem 250 miliona eura želi li imati ikakve šanse da dovede Neymara.

Navodno, u Madridu čekaju da se razriješi pitanje Ronaldove budućnosti, a ukoliko Portugalac pred kraj sezone bude na izlaznim vratima Santiago Bernabeua, Kraljevi će krenuti u "potjeru" za Neymarom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.