Nakon što je Sky Sports objavio da je sve završeno oglasio se i sportski direkor Rome

Monchi se oglasio

Preokret na pomolu: Roma odbila Chelseajevu ponudu za Džeku!

Endin Čaušević

Sportski direktor Rome, Monchi, pred početak večerašnje utakmice protiv Sampdorije za italijanske medije je izjavio da Edin Džeko ostaje u rimskom klubu jer su odlučili odbiti ponudu Chelseaja za bh. napadača.

Javnost u Italiji objavila je večeras da Džeko gotovo sigurno igra svoju posljednju utakmicu u dresu Rome, te da će već sutra potpisati za Chelsea. Međutim, pred sami početak večerašnje utakmice oglasio se i Monchi koji je izjavio da je stigla ponuda za Džeku, ali da je Roma odlučila da je odbije.

"Roma kao i svaki klub u svijetu sasluša sve ponude koje dođu, ne samo za Edina, nego za bilo kojeg igrača u ekipi. Vidjeli smo ponudu i donijeli smo odluku. Džeko je u Romi i ništa ostalo nije važno. To znači da nam nije interesatna ponuda koja je došla za Džeku", rekao je Monchi, te dodao:

"Ne znam kakve uslove je Chelsea ponudio Džeki jer ja nisam njegov menadžer. Pričam o Romi, ponuda dođe, mi je pogledamo i onda odlučimo. Kao sportski direktor imam zadatak da gledam sve to s fudbalskog i ekonomskog aspekta. Da ne mislim tako mogu sutra otići i pokušati dovesti Messija, ali...".

Sky Sports objavio je danas da su Roma i Chelsea uspjeli postići dogovor oko Džeke i Emersona, te da će ovaj dvojac preći u londonski klub za 60 miliona eura. No, Monchi je večeras demantovao sve to, a da li je to pokušaj samo da smiri strasti za utakmicu znat ćemo veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.