Hvali mladog bh. stopera

Trener Rosenborga uspoređuje Šerbečića sa legendom Manchester Uniteda

Mladi Besim Šerbečić, koji se našao na popisu Roberta Prosinečkog za duele protiv SAD-a i Meksika, skrasio se u Norveškoj. Iako su bh. fudbalera ove zime u svojim redovima željeli vidjeti još neki klubovi, ponuda koju je poslao Rosenborg je očigledno bila najprimamljivija.

Sa slavnim norveškim klubom 19-godišnji Šerbečić je potpisao četverogodišnji ugovor, a Radnik je za ustupanje ugovora inkasirao i određenu sumu, čiji iznos je ostao u domenu profesionalne tajne. 

U Rosenborgu su uvjereni da su dovođenjem Šerbečića napravili odličan potez, a trener ovog kluba Kare Ingebrigtsen ga je čak usporedio i sa nekadašnjim defanzivcem Manchester Uniteda Nemanjom Vidićem.

"Šerbečić je brži nego što je Vidić bio u toj dobi. Trenutno nije na nivou na kojem je bio on i ne znamo da li će ikada biti, ali ono što smo dosad vidjeli govori nam da se radi o vrlo interesantnom igraču. Mislimo da je Šerbečić poboljšana verzija mladog Vidića", kazao je trener Rosenborga.

Šerbečić će u Rosenborgu dijeliti svlačionicu sa Nikcklasom Bendtnerom, kontroverznim napadačem koji je u karijeri nastupao za brojne evropske klubove poput Arsenala, Wolfsburga i Juventusa.

Podsjećamo, u Norvešku je nedavno iz Premijer lige BiH stigao i Amer Ordagić. Donedavni član Slobode će u budućnosti braniti boje Branna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.