Foto: EPA

Laporte Građane košta 70 miliona eura

Sve je dogovoreno: Veliko pojačanje stiže u Manchester City!

Midhat Šljivak

Manchester City će početkom naredne sedmice dobiti još jedno veliko pojačanje.

Novi član Građana postaće 23-godišnji francuski fudbaler Aymeric Laporte, koji je dogovorio sve uslove sa timom Pepa Guardiole.

Sjajni defanzivac će u utorak doputovati u Manchester, gdje će obaviti ljekarske preglede, a zatim će potpisati višegodišnji ugovor sa Cityjem.

Njegov dosadašnji tim Athletic Bilbao zaradiće ogroman novac. Baskijci su na kraju pristali na cifru od 70 miliona eura i on će postati drrugi najskuplji defanzivac ikad. Rekord drži Virgil van Dijk kojeg je Liverpool platio 84.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Laporte je kompletnu karijeru proveo u Bilbao, a iako važi za jednog od najboljih mladih defanzivaca, još uvijek nije debitovao za A selekciju Francuske. Prelaskom u City sigurno će biti mnogo bliži zacrtanom cilju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.