Foto: EPA

Uvjerljiv trijumf Kraljeva na Mestalli

Real pregazio Valenciju

Midhat Šljivak

Madridski Real pobijedio je danas na Mestalli Valenciju sa 1:4 u derbi susretu 21. kola španske La Lige.

Nakon šokantnog ispadanja iz Kupa Kralja, ekipa Zinedinea Zidanea je danas uspjela da dođe do jako bitne pobjede i to na teškom gostovanju kod Valencije.

Kraljevi su poveli u 16. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost naravno preuzima Cristiano Ronaldo i pogađa za prednost od 0:1.

Ronaldo u 38. minuti dobija još jednu šansu iz penala. Sudija Fernandez je nakon duela Montoye i Benzeme, ponovo pokazao na bijelu tačku, a Ronaldo je siguran za prednost od 0:2.

Imala je Valencia nekoliko odličnih šansi da se vrati u meč u finišu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo vodstvom Reala od 0:2.

Ipak, početne minute nastavka donose dominaciju domaćeg tima. Napadi su im se isplatili u 59. minuti kada je Mina pogodio za smanjenje rezultata na 1:2.

Međutim, kao da je potom nestalo snage kod igrača Valencije. Nisu previše napravili do kraja, a u 84. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Pogodio je Marcelo za prednost od 1:3.

Ni to nije bilo sve. U 89. minuti Toni Kroos postiže lijep pogodak za konačan rezultat susreta od 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Valencia - Real Madrid 1:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.