Ligue 1, 23. kolo

Probuđeni Metz savladao Nicu, St. Etienne bolji od Caena

Francuski "fenjeraš" Metz igra sve bolje, pa je uspio upisati i četvrti trijumf u posljednjih šest utakmica domaćeg šampionata. Ovaj put je Metz na svom terenu savladao Nicu rezultatom 2:1.

Na otvaranju susreta se mogla gledati dosta tvrda igra, a onda u 38. minuti fudbaler Nice Lees Melou pravi "medvjeđu uslugu" svojoj ekipi, nesmotreno starta na Danijela Miličevića i zarađuje isključenje.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a početkom drugog dijela Metz stiže do vodstva. Igrala se 50. minuta kada je Roux preciznim udarcem sa distance pogodio za 1:0.

Uzvratila je Nica u 58. minuti preko Balotellija. Italijan je imao priliku sa bijele tačke donijeti poravnanje svojoj ekipi, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih. Ipak, Balotelli je uspio odbijenu loptu pospremiti u mrežu za 1:1.

Samo četiri minute kasije Metz stiže do novog vodstva. Mollet je odlično ubacio, a Roux postiže svoj drugi gol na utakmici za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Bh. fudbaler Danijel Miličević je odigrao svih 90 minuta u za Metz.

Zanimljiv susret su odigrali i St. Etienne i Caen. Na kraju je St. Etienne uspio slaviti rezultatom 2:1 iako je Caen prvi došao do vodstva.

Poveo je dakle Caen sa 1:0 već u 11. minuti golom Rodelina, ali domaći St. Etienn uspijeva izjednačiti u 35. minuti. Monnet-Pquet odlično upošljava Ntepa de Madibu koji preciznim udarcem pogađa za 1:1.

Domaći su do preokreta i punog plijena uspjeli doći u 78. minuti kada je sjajan gol sa distance postigao Bamba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 23. kolo - rezultati:

PSG - Montpellier 4:0
Angers - Amiens 1:0
Guingamp - Nantes 0:3
Metz - Nice 2:1
St. Etienne - Caen 2:1
Toulouse - Troyes 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.