Klub iz S. Arabije želio je dovesti veznjaka tima sa Tušnja, ali od toga neće biti ništa

Vezista ostaje na Tušnju

Sloboda odbila ponudu za Rustemovića · Saznajemo

Samir Mlaćo

Edin Rustemović (25) ipak će u drugom dijelu sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Naime, ovaj vezista prije samo sedam dana stigao je na Tušanj iz turske Adane, a odmah se našao na meti skaua Al Faisalyija, kluba iz Saudijske Arabije, čiji skauta su ga zapazili u prijateljskom meču Slobode protiv Arda Karzdhali (0:0) u Antaliji.

Uspostavljeni su i kontakti, ali za SportSport.ba je potvrđeno da Rustemović ostaje na Tušnju. Iako je ponuda bila finansijski primljiva kako za klub tako i za igrača, iz Slobode smatraju da im je Rustemović neophodan u nastavku sezone te da takvog igrača za ispunjavanje ciljeva ne mogu pronaći na tržištu. Odlučili su da odbiju ponudu, te će Rustemović nastaviti trenirati sa izabranicima Slavka Petrovića i sigurno biti jedna od važnijih karika za ispunjavanje ciljeva u drugom dijelu sezone.

Sloboda nakon prvog dijela sezone na svom kontu ima samo 16 osvojenih bodova, te se nalazi na desetom mjestu, a drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Tuzlaci su trenutno u Antaliji gdje vrijedno rade, a odigrati će i nekoliko prijateljskih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.