Zrinjski izgubio na Arena Kupu

Poraz bh. prvaka od zagrebačke Lokomotive

Midhat Šljivak

Ekipa Zrinjskog poražena je u današnjem pripremnom meču u Medulinu na Arena Kupu od zagrebačke Lokomotive rezultatom 1:2.

Zagrebački tim bolje otvara meč i u osmoj minuti stiže do vodstva. Mrežu golmana Trifkovića pogađa iskusni Ivan Krstanović za prednost od 0:1.

Prvak Bosne i Hercegovine potom je stvorio nekoliko prilika pred golom Šempera, a u 37. minuti uspjeli su da dođu i do gola. Pogodio je Pero Stojkić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku Lokomotiva ipak stigla do pobjede. U 72. minuti dosuđen je penal, a precizan izvođač je Mathias Chago za pobjedu zagrebačkog tima.

Zrinjski je posljednjih pet minuta meča igrao sa čovjekom manje, a isključen je kapiten Pero Stojkić.

Naredni meč na Arena Kupu Plemići igraju u utorak protiv Slaven Belupa.

Arena Kup:

Zrinjski - Lokomotiva 1:2

Zrinjski: Trifković, Stojkić, Galić, Barišić, Jakovljević, Čirjak, Perišić, Filipović, Hairilahović, Jović, Handžić. Igrali su još: Gražan, Jamak, Hajdarević, Aćimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lokomotiva: Šemper, Datković, Knežević, Majer, Barić, Kastrati, Krajinović, Šunjić, Krstanović, Majstorović, Musa

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.