Tim iz Simin Hana ostao bez trenera

Sporazumni raskid saradnje Sloge i Darka Vojvodića · Saznajemo

Midhat Šljivak

Darko Vojvodić više nije trener FK Sloga Simin Han, saznaje SportSport.ba.

Iako je 47-godišnji stručnjak sredinom januara izvršio prozivku igrača i najavljivao je pohod njegovog tima ka Premijer ligi, došlo je do iznenadnog raskida saradnje i Vojvodić neće voditi Slogu u ostatku sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Do raskida saradnje je došlo zbog privatnih obaveza Darka Vojvodića i ekipa iz Simin Hana će morati da potraži novo rješenje na klupi u ostatku sezone.

Vojvodić iza sebe ima poprilično uspješnu trenersku karijeru. Ekipu GOŠK-a je uveo u Premijer ligu, a sa Slogom je bilježio sjajne rezultate. Ovaj tim je drugi nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi, a u Kupu su napravili skalp ekipi Zrinjskog.

"Hvala Slogi, Almiru i Azmiru Husiću što su mi omogućili da radim u, za naše prilike, jako sređenom klubu. Želim im da ispune svoj san i plasiraju se u Premijer ligu BiH", rekao je Vojovidić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Istina je, sporazumno smo se razišli sa Vojvodićem koji je, iako je radio samo pola godine, ostavio dubok trag u klubu. Radi se o treneru i čovjeku koji je zadužio naš klub i uvijek će biti rado viđen gost u Simin Hanu. Što prije cemo riješiti pitanje novog šefa struke, a Vojvodiću želimo sve najbolje u životu i trenerskoj karijeri", rekao je za SportSport.ba prvi čovjek Sloge Azmir Husić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.