Turnir počinje u petak

U Gabeli spremni za 28. memorijal "Andrija Anković"

Samir Mlaćo

Ovogodišnji, 28. po redu Memorijalni turnir "Andrija Anković" održati će se 02. i 03. februara u Gabeli, a sudionici turnira su: Hajduk Split, Zrinjski, Sutjeska Nikšić i GOŠK Gabela.

Organizatori vrše posljednje pripreme kako bi sve proteklo u najboljem redu, te vjeruju i velikom odazivu publike s obzirom na sam kvalitet turnira, odnosno njegovih učesnika. Zrinjski je aktuelni prvak BiH, Hajduk uvijek u vrhu hrvatskog nogometa sa velikim brojem navijača u Hercegovini, dok je Sutjeska jesenji prvak Crne Gore. Organizator NK GOŠK aktuelni je prvak Prve lige Federacije, te član Premijer lige BiH.

"Sve je po planu, sve ide tokom kojim smo i planirali. Što se nas tiče turnir može početi sutra. Sam kvalitet ekipa koja učestvuju govori nam da će sigurno biti veoma kvalitetnih utakmica i dosta uzbudljivih, pa pozivamo i sve ljubitelje nogometa da dođu u Gabelu i uživaju. Obećavamo im pravi spektakl", kazao je za SportSport.ba direktor NK GOŠK Andrija Jurković.

Turnir se igra u čast legendarnom igraču Andriji Ankoviću koji je nastupao za NK Gošk, NK Neretvu, HNK Hajduk Split, FC Kaiserslautern te reprezentaciju Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U petak se igraju polufinalni mečevi. Na teren će od 13 sati Sutjeska i Zrinjski, dok od 15 sati igraju Hajduk i GOŠK Gabela.

Dan kasnije, u 13 sati je meč za treće mjesto, a finale se igra od 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.