Plemići nastup okončali na petom mjestu

Zrinjski nakon penala bolji od Slavena Belupa

Samir Mlaćo

Aktuelni prvak BiH mostarski Zrinjski završio je na petom mjestu nastup na Arena Cupu u Medulinu. Plemići su danas odmjerili snage sa Slaven Belupom, te remizirali (1:1). Uslijedilo je izvođenje penala poslije kojih je bh. tim slavio pobjedu. 

Hrvatski prvoligaš poveo je u četvrtoj minuti pogotkom Mladena, dok je Miloš Aćimović izjednačio na 1:1 u pedesetoj minuti što je istovremeno bio i konačni rezultat nakon devedeset minuta.

Zrinjski je meč počeo u sastavu: Soldo, Stanić, Duraković, Pezer, Kadušić, Jamak, Kokorović, Gržan, Hajdarević, Musić, Aćimović.

Za Zrinjski su prilikom izvođenja jedanaesteraca pogađali Jamak, Kadušić, Čirjak, Jović i Barišić, dok je golman Soldo odbranio udarac Trebotića.

Plemići se danas vraćaju u Mostar, a u petak i subotu će učestvovati na turniru "Andrija Anković" u Gabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.