U Gabeli spremni za 28. memorijal "Andrija Anković"

Turnir počinje u petak

U Gabeli spremni za 28. memorijal "Andrija Anković"

S. Mlaćo

Ovogodišnji, 28. po redu Memorijalni turnir "Andrija Anković" održati će se 02. i 03. februara u Gabeli, a sudionici turnira su: Hajduk Split, Zrinjski, Sutjeska Nikšić i GOŠK Gabela.

Organizatori vrše posljednje pripreme kako bi sve proteklo u najboljem redu, te vjeruju i velikom odazivu publike s obzirom na sam kvalitet turnira, odnosno njegovih učesnika. Zrinjski je aktuelni prvak BiH, Hajduk uvijek u vrhu hrvatskog nogometa sa velikim brojem navijača u Hercegovini, dok je Sutjeska jesenji prvak Crne Gore. Organizator NK GOŠK aktuelni je prvak Prve lige Federacije, te član Premijer lige BiH.

"Sve je po planu, sve ide tokom kojim smo i planirali. Što se nas tiče turnir može početi sutra. Sam kvalitet ekipa koja učestvuju govori nam da će sigurno biti veoma kvalitetnih utakmica i dosta uzbudljivih, pa pozivamo i sve ljubitelje nogometa da dođu u Gabelu i uživaju. Obećavamo im pravi spektakl", kazao je za SportSport.ba direktor NK GOŠK Andrija Jurković.

Turnir se igra u čast legendarnom igraču Andriji Ankoviću koji je nastupao za NK Gošk, NK Neretvu, HNK Hajduk Split, FC Kaiserslautern te reprezentaciju Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U petak se igraju polufinalni mečevi. Na teren će od 13 sati Sutjeska i Zrinjski, dok od 15 sati igraju Hajduk i GOŠK Gabela.

Dan kasnije, u 13 sati je meč za treće mjesto, a finale se igra od 15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi