U prijateljskom susretu

Sloga bolja od Zvijezde 09

Adnan Beganović

Prijateljski susret danas su odigrali Zvijezda 09 i Sloga Simin Han, a nakon 90 minuta slavila je ekipa iz Simin Hana (2:1).

Pretedenti za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine danas su odmjerili snage, a na kraju više razloga za zadovoljstvo ima ekipa koju odnedavno s klupe predvodi Ratko Ninković.

Sloga je mnogo bolje otvorila meč i na samom početku je golovima Musića i Siranovića nakon asistencija Jazvina i Poturalića povela 2:0. Do odmora su obje ekipe imale po par prilika, no rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu je viđena borbena igra s obje strane, a sjajnim golom Stefana Tripkovića Zvijezda 09 je uspjela smanjiti na 2:1 što je bio i konačan rezultat susreta.

Treneri obje ekipe priliku su pružili svim igračima, a u drugom dijelu za Slogu je nastupao i 18-godišnji stoper Advan Bjelak koji se nalazi na probnom radu i koji je sa nepunih 17 godina za Olimpik debitovao u Premijer ligi. O njegovoj sudbini u narednom periodu odlučit će stručni štab, a ako je suditi po prikazanom u današnjem meču mogao bi ostati u Simin Hanu.

Nakon susreta, Ninković je za SportSport.ba kratko rekao:

"Zadovoljan sam sa onim što sam vidio. Imamo dobrih igrača, noge su teške, no vidi se da posjedujemo kvalitet".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.