Ninković: Imam najbolje namjere i najveće ciljeve

Novi šef struke Sloge za SportSport.ba

Ninković: Imam najbolje namjere i najveće ciljeve

Samir Mlaćo

Ratko Ninković od danas je službeno novi trener federalnog prvoligaša Sloge Simin Han. Sloga se jučer sporazumno razišla sa Darkom Vojvodićem, te odmah krenula u potragu za njegovim nasljednikom. 

Izbor je na kraju pao na Ninkovića, 50-godišnjaka, vlasnika UEFA Pro licence, koji je posljednji angažman imao u redovima hrvatskog HAŠK-a iz Zagreba.

U BiH ga ljubitelji nogometa pamte kao veoma uspješnog trenera Željezničara i Zvijezde Gradačac, dok se u Simin Hanu nadaju da će Ninković ispuniti cilj, odnosno uvesti klub u Premijer ligu BiH.
"Trenutno mogu reći da slabo poznajem igrački kadar, dugo sam izbivao od bh. nogometa, ali kroz portale sam redovno pratio sve. Imam neke informacije da je Sloga ozbiljna ekipa, da ima dosta dobrih igrača, plus da je sjajna organizacija u klubu , a to je valjda osnovno za postizanje dobrog rezultata", kazao je Ninković za SportSport.ba.

Vjeruje ipak da će brzo upoznati ekipu, te na kraju i ostvariti cilj.
"Ono što je sada hendikep, kasnije može biti prednost. Znate, to je tako u nogometu, a morate imati i sportske sreće. Danas dolazim iz Zagreba, imam najbolje namjere i najveće ciljeve, a da bi se došlo do ostvarenje opet kažem trebate imati sreće ali i mora se gledati na uslove u kojima se radi. Ja vjerujem ipak da možemo do ostvarenje cilja", dodao je optimistični Ninković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga će početkom naredne sedmice put Međugorja gdje će obaviti završni dio priprema, a sezonu će otvoriti gostovanjem u Jajcu kod Metalleghea.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirTM87
Ninkovic je odlican trener, sjecam ga se jos iz Zeljine skole fudbala. Izgleda ipak Husic zna sta radi pa dovede njega a ne ublehasa Ciru.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi