Novi Thierry Henry?

Aubameyang izabrao legendarni broj u Arsenalu

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang nakon skoro pet godina odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i karijeru će nastaviti u dresu Arsenala.

Ovaj 28-godišnji napadač je za skoro 64 miliona eura napustio Dortmund i za svoju narednu destinaciju izabrao je Arsenal. Aubameyang je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje Topnika i ne krije da je sretan što se ova saga konačno završila.

U svojoj prvoj izjavi kao igrač Arsenala Aubameyang je poručio da mu je idol uvijek bio legendarni Thierry Henry, te da se nada da će uspjeti igrati u Arsenalu barem prlibližno kao njegov junak iz djetinjstva. Zbog toga je ovaj napadač odlučio da zaduži dres sa brojem 14 kojeg je nekada nosio upravo Henry.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.