Bh. premijerligaš iznenadio Hajduk i izborio prolaz u finale memorijala "Andrija Anković"

GOŠK u finalu protiv Sutjeske

Hajduk pao u Gabeli: Mulahusejnović i Odak potopili Splićane

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U drugom polufinalnom meču na 28. memorijalu "Andrija Anković" u Gabeli snage su odmjerili GOŠK i Hajduk, a publika je mogla vidjeti mnogo kvalitetniji meč u odnosu na prvi u kojem je Sutjeska savladala Zrinjski sa minimalnih 1:0.

Na kraju se desilo pravo malo čudo s obzirom da je bh. premijerligaš slavio sa 2:1 i sutra u finalu ga očekuje duel sa Sutjeskom.

Hajduk je prvi zaprijetio i to preko Kožulja koji je prvoj minuti šutirao, ali Kozić dobro brani. U 13. minuti dobra akcija GOŠK-a, Vego loše ubacuje i dobra prilika odlazi u nepovrat.

Dvi minute kasnije opet prijete domaći, međutim Ramić sa desetak metara ne šutira najbolje glavom. Prijeti i Hajduk, Caktaš je probao iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

U 24. minuti opet prijeti agilni Cakktaš, no Kozić sjajno brani i spašava svoj tim. Minut kasnije dobra akcija GOŠK-a i nakon centaršuta sa desne strane Vego šutira, ali odbrana Hajduka u posljednji čas blokira.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena najbolja prilika za Hajduk. Kožulj sa pet metara iskosa šutira, Kozić opet brani i dobija aplauze navijača na stadionu Perica Pavlović.

Zaprijetio je do kraja prvog poluvremena i GOŠK, ali Ramić i Barić su zasmetali jedan drugom i propala je sjajna prilika, te se na pauzu otišlo pri početnih 0:0.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena Hajduk je bio nešto aktivniji, zabilježili smo dvije-tri gužve pred golom GOŠK-a, no mreža Kozića se niej zatresla.

Nakon velika greške Rodina u 64. minuti Šego je izašao sam pred golmana Kozića, no mlako je šutirao i golman domaćih bez problema je zaustavio ovaj pokušaj. Minuta kasnije velika gužva pred golom Hajduka nakon centaršuta Mišića, međutim Splićani otklanjaju opasnost.

U 76. minuti kontra GOŠK-a i rezervista Mulahusejnović pogađa mrežu gostiju iz Splita za veliko slavlje svojih saigrača. Samo tri minute kasnije novi pogodak domaćih. Mišić je sjajno centrirao, golman Hajduka odbranio, a na odbijenu loptu dobro reagira Odak koji udvostručuje prednost domaćina.

Hajduk je do kraja uspio samo ublažiti poraz. U 89. minuti nakon loše procjene i velike greške Rodina Adam Gyurcso prelijepim lob udarcem postiže pogodaka za goste.

28. memorijal "Andrija Anković" u Gabeli:

NK GOŠK - HNK Hajduk Split 2:1 (0:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Kozić, Čolić, Mišić, Rodin, Hasanhodžić, Raguž, Zolj, Barić, Vego, Anković, Ramić.

HNK Hajduk: Stipica, Šego, Kožulj, Caktas, Jurić, Bradarić, Bašić, Ismajli, Gkentsoglou, Teklić, Kovačević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.