Španac morao objasniti potez

Navijači u čudu: Guardiola na klupi ostavio samo šest igrača

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja igraju danas na gostovanju protiv Burnleyja u okviru 26. kola engleskog Premiershipa.

Lider na tabeli u Engleskoj želi nastaviti pobjednički niz na nezgodnom gostovanju kod Burnleyja. Guardiola je izabrao najjači sastav koji ima u ovom trenutku, ali je šokirao navijače jer će na klupi imati svega šest igrača.

Navijačima Cityja bilo je čudno zašto će njihov tim danas imati samo šestoricu fudbalera na klupi, a Pep Guardiola bio je primoran pred početak utakmica da objasni zbog čega je to tako.

"Pa, nemamo više igrača, eto to je razlog. Imamo golmana i petoricu igrača. Mogao sam uzeti nekoga iz rezervne ekipe, ali nisam jer su oni jučer igrali utakmicu. Povrede i sve to je uzrok da ćemo danas imati šest igrača na klupi", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.