Šta posjeduje Šeik Mansour? Zavirite u nevjerovatno bogatstvo vlasnika Manchester Cityja

Uživa u bogatstvu

Šta posjeduje Šeik Mansour? Zavirite u nevjerovatno bogatstvo vlasnika Manchester Cityja

Endin Čaušević

Vlasnik Manchester Cityja, Mansour bin Zayed Al Nahyan, poznatiji kao Šeik Mansour prije desetak godina odlučio je da kupi klub s Etihada u koji je već uložio nekoliko milijardi.

Šeik Mansour poznato je po tome što ne štedi kada je u pitanju dovođenje novih igrača, a što bi štedio kada se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 17 milijardi funti. Jasno je da je Mansour najbogatiji čovjek u svijetu sporta, a ono što posjeduje je izvan svih normalnih okvira.

Vlasnik Cityja ima jahtu koja košta 400 miliona funti, a istu je nekada znao "posuditi" filmskoj zvijezdi Leonardu DiCapriju. Zamjenik je ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, zadužen za naftu i vođa svoje porodice. Ovaj 47-godišnji šeik posjeduje 5% dionica Ferrarija, te redovno voza najnovije modele.

Upravo je Mansour platio oko 100 miliona funti da se Formula 1 održava u Abu Dhabiju, a pored Ferrarija posjeduje i oko 10% dionica Mercedesa. U svojoj kolekiciji automobila ima Mercedesa SLR-Mclarena od 350.000 funti, Lamborghini Reventona 840.000 funti i Ferrari Enza koji košta nevjerovatnih 2,5 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Baš kao i Floyd Mayweather zaljubljenik je u Bugattije i ima ih čak pet u garaži koji koštaju preko milion funti. U vrhu kolekcije je i Porsche 911 GT1 koji košta čak tri miliona funti. Ipak, on je čovjek koji je zadužen za naftu.

Šeik Mansour posjeduje u Abu Dhabiju vilu ili tačnije rečeno svoj dvorac u kojem živi njegova porodica. Nedavno je kupio i vilu u Španiji za "sitnih" 42 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi