Bundesliga, 21. kolo

Bayern rutinski protiv Mainza, Werder u zadnjim sekundama savladao Schalke

Bayern Munchen je nastavio seriju pobjeda u njemačkom šampionatu i na gostovanju kod Mainza. Bavarci su danas na Opel Areni slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su poveli u 33. minuti. Nakon jednog ubacivanja iz ugla lopta je došla do Riberyja koji se nalazio na ivici kaznenog prostora i uputio neodbranjiv udarac ka golu Mainza.

Pokušaovao je Mainz nakon gola Bayerna uraditi nešto više, ali svi napadi domaćih su završili neuspješno, a Bayern u finišu poluvremena stiže do 2:0.

Igrala se 44. minuta kada je James Rodriguez pogodio mrežu domaćih nakon odlične asistencije Tolissoa.

Bayern je bio bolji rival i u nastavku iako je i Mainz imao nekoliko izglednih prilika. Blizu gola je bio Quaison, ali je njegov šut u 74. završio pored gola Bayerna, pa je susret završen rezultatom 2:0.

Zanimljiv susret su u Gelsenkirchenu odigrali Schalke i Werder, a njihov duel je na kraju završen pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

Schalke je puno bolje otvorio susret i poveo u 24. minuti preko Konplyanke. Ipak, ovaj gol ide na dušu golmanu Werdera koji je nespretnom intervencijom omogućio Ukrajincu da se upiše u strijelce.

Domaći su nastavili dominirati, imali su nekoliko dobrih prilika i početkom drugog dijela, ali onda Nastasić u 78. minuti zarađuje isključenje i ostavlja Schalke sa desetoricom na terenu.

Već u narednoj minuti, nakon slobodnjaka koji je skrivio Nastasić, Werder dolazi do poravnanja. Golman Schalkea ne uspijeva uhvatiti loptu nakon šuta fudbalera Werdera, a Kurse se nalazi na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

Schalke je pokušao doći do pobjede i sa igračem manje, a sjajnu priliku za novo vodstvo Švaba je imao Maro Pjaca u 84. minuti. Ipak, hrvatski fudbaler je pogodio okvir gola.

Werder je do kraja uspio stići do potpunog preokreta i to nakon što je Junuzović u 94. minuti pogodio za 2:1 i veliku gostujuću pobjedu.

Hertha i Hoffenheim su remizirali rezultatom 1:1. Bh. napadač Vedad Ibišević je u igru ušao u 57. minuti umjesto Essweina kada je u pitanju Hertha, dok je Bičakčić odgledao ovaj duel sa klupe za rezervne igrače Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo - rezultati:

Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0
Hertha - Hoffenheim 1:1
Mainz - Bayern 0:2
Schalke - Werder 1:2
Wolfsburg - Stuttgart 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.