"Srceparajuća" pozadina propasti Renata Sanchesa u Swanseaju

"Na treninzima je bio najbolji, ali..."

"Srceparajuća" pozadina propasti Renata Sanchesa u Swanseaju

Nezavidna situacija u kojoj se našao Renato Sanches (20) je konačno dobila svoju pozadinu, a kada se uzme u obzir o kakvom se talentu radi, čitati izjavu trenera Labudova je zaista srceparajuće.

Renato Sanches nije uspio impresionirati svojim partijama od kada je prošlog ljeta stigao na posudbu iz Bayern Munchena, a svi se pitaju šta se dogodilo sa fudbalerom koji je blistao nastupajući za Benficu i mlade selekcije Portugala.

Kao veliki talenat je za 35 miliona eura 2016. godine stigao u Bayern iz Benfice, ali tu je počeo njegov "sunovarat".

Nakon loših partija u dresu Bayerna poslan je na posudbu u Swansea, ali ni na Libertyju nije uspio pronaći pravi "ritam", pa je pao u drugi plan i kod trenera Paula Clementa.

Upravo je Paul Clement odlučio progovoriti o mukama Renata Sanchesa i razlozima njegove loše igre.

"Kada je došao u Swansea bio je puno 'oštećeniji' nego što sam mislio da će biti. Bilo je zaista tužno. To je dječak koji na svojim ramenima, čini se, nosi težinu čitavog planeta... Na treninzima, kada nema pritiska, bio je najbolji igrač, ali na utakmicama...", izjavio je Clement za The Times, pa nastavio:

"Pratio sam njegove odluke tokom utakmica... Upućivao je šuteve sa 40 metara iskosa i stalno pravio pogrešne izbore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ušao je u začarani krug loših izbora. Drugi igrači su mi govorili: 'On tako igra, a ti i dalje mene ne stavljaš u postavu.' Zbog toga je postalo teško izabrati ga za utakmice", otkrio je trener Swanseaja, pa dodao:

"Bayern je podržavao njegov odlazak u Swansea. Smatrali su da ide u klub koji igra dobar fudbal, da ide kod trenera koji će se birnuti za njega i pružiti mu dovoljno pažnje. Ali njemu se to na početku nije svidjelo. Mislio je da ide u Manchester United, Chelsea, PSG ili neki veliki klub. U Bayernu su mu, međutim, govorili da neće ići u veliki klub jer bi se tamo našao u istoj situaciji, ponovo ne bi igrao".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi