Foto: EPA

Novi kiks tima iz Madrida

Realu uzima bodove ko želi: Pazzini na debiju ostavio Kraljeve bez pobjede

Midhat Šljivak

Fudbaleri madridskog Reala remizirali su u 22. kolu španske La Lige na gostovanju kod Levantea (2:2)

Kraljevi su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč. Međutim, Levante je izuzetno hrabrom igrom namučio velikana i na kraju je nagrađen jednim bodom.

Ramos je u 11. minuti doveo Real u vodstvo. Nakon kornera kapiten Reala je najviši u skoku i pogađa za prednost od 0:1.

Imao je tim Zinedinea Zidanea još nekoliko dobrih šansi da poveća prednost. Ipak, nisu imali završnice, da bi ih kazna stigla u 42. minuti. Boateng je iskoristio lošu reakciju odbrane Reala i pogodio je za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak meča je očekivano donio ofanzivu Reala. Međutim, imali su zaista lošu završnici, pa je golman Levantea Oier Olazabal lagano branio sve pokušaje.

Ipak, u 81. minuti Real je stigao do gola. Rezervista Isco je pogodio za prednost od 1:2, no to nije bilo sve večeras.

Levante je krenuo naprijed. Napadi su im se isplatili u 89. minuti kada je novo pojačanje kluba iz okolice Valencije Giampaolo Pazzini pogodio za konačan rezultat meča od 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 22. kolo:

Levante - Real Madrid 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.