Umoran od zgusnutog rasporeda

De Bruyne: Odlazim daleko, više nije ni važno gdje

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja u subotu su remizirali na gostovanju protiv Burnleyja (1.1) u meču 26. kola Premiershipa, ali i dalje je tim Pepa Guardiole ubjedljivo prvi na tabeli.

U posljednja dva mjeseca klubovi u engleskoj odigrali su veliki broj utakmica zbog jako zgusnutog rasporeda i čini se da igrače već stiže umor. Iako su najvažnije utakmice tek pred njima jasno je da fudbaleri nisu roboti i da im je potreban odmor kako bi bili spremni za naredne mečeve.

Nakon utakmice protiv Burnleyja Guardiola je shvatio da su njegovi najbolji igrači iscrpljeni zbog žestokog tempa utakmica u Engleskoj i odlučio im je dati šest dana odmora. To je jedva dočekao Kevin De Bruyne koji je poručio da se osjeća veoma iscrpljeno i da mu je potreban odmor kao nikada.

"Odlazim daleko, više nije ni važno gdje, ali samo želim da se odmorim. Protiv Burnleyja sam u prvoj minuti osjetio da sam veoma iscrpljen. Desez utakmica se osjećaš sjajno, ali onda dođe taj trenutak kada jednostavno više ne možeš i osjećaš se kao gov*o kao ja sada", rekao je De Bruyne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.