Bašić je prije dvije godine ostvario ranking karijere kada je došao na 109. mjesto, no čini se da može puno više i to sada pokazuje

Zakucao na vrata najboljih 100 tenisera

Ranking karijere za Mirzu Bašića

Edmir Škorić

Mirza Bašić je novom pobjedom u Sofiji došao do sigurnog rankinga karijere.

Bašić je u februaru 2016. godine bio 109. na ATP listi i to mu je ujedno rekord, ali sada je zakucao na vrata Top 100 i nakon pobjede nad Nijemcem Maximilanom Martererom u četvrtfinalu ATP turnira u Sofiji došao je do 101. mjesta.

Obzirom da se igra još nekoliko turnira, na live ATP listi često dolazi do promjena u i oko broja 100, ali Mirza je trenutno 101. sa 543 boda, koliko ima i Italijan Marco Cecchinato na 100. mjestu.

Bašić bi mogao vrlo brzo da "upadne" u Top 100, a ukoliko bi uspio da u polufinalu Sofije iznenadi Stana Wawrinku, sigurno će napredovati nekoliko pozicija.

Mogla bi ovo biti jako uspješna godina za Bašića i konačno bismo trebali da imamo dvojicu tenisera među 100 najboljih. Damir Džumhur je trenutno na 29. mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.