Nakon velike borbe Bašić izborio polufinale i zakazao meč s Wawrinkom

ATP Sofia

Nakon velike borbe Bašić izborio polufinale i zakazao meč s Wawrinkom

Edmir Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić uspio je nakon sat vremena i 44 minute igre da slomi otpor Nijemca Maximiliana Marterera.

Bašić je u Sofiji već izbacio jednog Nijemca, onog poznatijeg Philippa Kohlschreibera, a danas je bio bolji od njegovog sunarodnjaka Marterera.

Zanimljivo da je Marterer pružio daleko veći otpor od Kohlshcreibera, pa je Bašić slavio tek nakon tr seta i skoro dva sata igre.

U prvom setu Bašić je bio bolji sa 6:4, drugi set istim rezultatom ide na stranu Nijemca, a u odlučujućem Mirza dolazi do brejka i to u onom kako ga vole nazvati kobnom osmom gemu, kada je poveo 5:3, a onda je odservirao za meč.

Sada Mirzi slijedi duel sa Stanom Wawrinkom i možda prilika za veliko finale, obzirom da Švicarac ima manjih zdravstvenih problema još sa Australian Opena.

ATP Sofia, četvrtfinale:
Bašić - Marterer 6:4, 4:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi