Mirza Bašić izbacio Philippa Kohlschreibera

ATP turnir u Sofiji

Mirza Bašić izbacio Philippa Kohlschreibera

Bh. teniser Mirza Bašić je u osmini finala ATP turnira u Sofiji stigao do velikog rezultata, s obzirom da je uspio savladati 35. igrača svijeta Nijemca Kohlschreibera rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 7:6.

Prvi set je protekao u odličnom nadmetanju dva tenisera, a i Bašić i Kohlschreiber su uspijevali sačuvati svoje servise sve do 12. gema. Mirza Bašić je bio blizu brejka u četvrtom gemu, ali je Nijemac uspio odbraniti dvije brejk lopte.

Priliku za brejk je imao i Kohlshreiber i to u sedmom gemu, ali je Bašić uspio sačuvati servis. Ipak, Bašić igra sjajno u 12. gemu pri vodstvu 6:5 i konačno uspijeva napraviti brejk koji je bio dovoljan da prvi set riješi u svoju korist.

Poprilično sigurni na servisu su Bašić i Kohlschreiber bili i u drugom setu koji je otišao u tie-break. Bh. teniser je bio prisebniji u tie-breaku koji je riješio rezultatom 7-5 i tako došao do velike pobjede.

Bašić će u četvrtfinalu turnira u Sofiji odmjeriti snage sa boljim iz duela Souse i Marterera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi