Foto: EPA

Odlična igra bh. fudbalera

Krunić pogodio, Empoli preuzeo vrh Serije B

Midhat Šljivak

Fudbaleri Empolija pobijedili su kao gosti Ascoli sa 1:2 u susretu 25. kola Serije B uz pogodak bh. veznjaka Radeta Krunića.

Empoli igra odličnu sezonu. Glavni su kandidati za plasman u društvo najboljih timova Italije, a i danas su prikazali zaista odličnu igru, te su zasluženo osvojili tri boda sa kojima su preuzeli vrh tabele.

Do vodstva su došli u 15. minuti meča. Bh. reprezentativac Rade Krunić se odlično snalazi pred golom Ascolija i pogađa za prednost od 0:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku oba tima postigla po jedan pogodak. Ninković je u 66. minuti pogodio za prednost Emplija od 0:2, da bi konačan rezultat od 1:2 postavio Ganz u 77. minuti.

Krunić je odradio svih devedeset minuta i odigrao je zaista dobru utakmicu.

Serije B, 25. kolo:

Ascoli - Empoli 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.